Jardins de Mestres Casals i Martorell, Sta. Caterina

NEED_FLASH
2014/2014_10_06_Nou_Jardi_Santa_Caterina.jpg dilluns, 6 d'octubre de 2014
Merche ArtachoAngels Molina
Categoria Urbanisme
Tipus Noticies BCN
Barri Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera
Visites 4562
Valoració d'usuari:
 / 0

PitjorMillor 

El districte de Ciutat Vella, a través del Pla Flors, ha crear un nou jardí al barri de Santa Caterina. Té 800 metres quadrats i està ubicat en l’espai que ha quedat lliure després d’enderrocar set edificis municipals.

El nou jardí, ubicat entre els carrers de Mestres Casals i Martorell i l’Arc de Sant Cristòfol, s’ha fet en el solar de 800 metres quadrats que abans ocupaven 7 edificis municipals. La singularitat del jardí és que els seus murs estan fets amb material recuperat dels enderrocs d’aquests edificis.

Aquesta iniciativa està emmarcada en el Pla Flors, un pla que segons explica la regidora del districte, Mercè Homs “vol posar color i olor als carrers de Ciutat Vella. Són actuacions que tot i no ser obres espectaculars, acostumen a ser les més valorades pels veïns.”

En aquest cas en concret, segons la regidora “els veïns de la zona han passat de tenir davant de casa seva edificis degradats, a un espai ample, bonic i que convida a estar-s’hi.”

Programa de microurbanitzacions

L’arranjament del solar, que ha tingut un cost aproximat de 60 mil euros, té un caràcter provisional.  Són les anomenades microurbanitzacions, és a dir, donar usos a solars de titularitat municipal a l’espera de definir  l’ús definitiu.

El jardí, en forma ovalada, té una lleugera elevació de la superfície per potenciar la presència visual  de les flors i de les plantes cap als vianants. Amb espais com aquest a més, segons indica Mercè Homs “el districte vol recuperar la memòria històrica dels jardins que abans hi havia a la ciutat.”


 

BARRIS Barcelona